Volledig scherm
De verbouwing van NS-station Rotterdam-Alexander is ongeveer negen maanden later klaar dan gepland. © Frank de Roo

NS-station Alexander veel later klaar

De verbouwing van NS-station Rotterdam-Alexander zal circa negen maanden later klaar zijn dan gepland. Volgens een nieuwe planning is het openbaar vervoersknooppunt in Rotterdam-oost pas in het voorjaar van 2020 helemaal gereed. In de aanvankelijke opzet zou het station in de zomer van 2019 up to date zijn. De NS hebben de jongste planning vandaag bekend gemaakt.

De tegenslag bij de oplevering volgt op het aantreffen van ‘onvoorziene’ onderdelen in de constructie van de stationshal. Daardoor moesten de bouwplannen worden aangepast. ,,Dit is heel vervelend’’, licht een woordvoerder van de NS toe. ,,Het komt omdat een situatie in de praktijk anders was dan op de tekening stond. Dat vraagt een ander ontwerp en ook anders bouwen.’’ 

Supermarkt AH to go zal nu begin volgend jaar de deuren kunnen openen. De ingrijpende verbouwing van de stationshal volgt daarna.

Verouderd

De verbouwing van het NS-station Rotterdam-Alexander begon eerder dit jaar en zou in de zomer van 2019 klaar zijn. De verouderde stopplaats voor treinen, metro’s en bussen (geopend in mei 1968) moest medio volgend jaar ‘mooier, veiliger en makkelijker’ zijn, beloofden de plannenmakers.

,,Het werk heeft twee maanden stilgelegen. Gelukkig is veel ander werk wel doorgegaan. Er zijn ook twee buitendienststellingen geweest. Volgend jaar komt er nog een voor de metro.’’

De opknapbeurt van het station kost bijna 12 miljoen euro en zal duurder uitpakken, al is nog niet bekend met hoeveel. De betrokken partijen zoeken nog naar dekking. Het derde treinstation van Rotterdam (na Rotterdam Centraal en Blaak) is goed voor circa 37.000 reizigers per dag.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam