Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

NS tobt met haperende poortjes op station Rotterdam-Alexander

Reizigers op NS-station Rotterdam Alexander hebben al dagen last van een storing bij de poortjes. Ze klagen over chaos op de perrons, bovendien is de trap naar de treinen glad.

De treinreizigers op Rotterdam-Alexander – het derde station van Rotterdam – trokken maandag opnieuw aan de bel. Op twitter gaven ze aan dat het lastig in- en uitchecken was op weg naar het centrum van Rotterdam.

,,Veel poortjes zijn nog steeds kapot, moest de trap weer af die vanwege de verbouwing ook super glad is. Een paar poortjes doen het maar’’, klonk het bezorgd.

,,Kan dit met de spoedste spoed veranderd worden? Straks gaan er in de haast echt (asociale) mensen vallen!’’ waarschuwde een reiziger.

Afgelopen weekeinde was een andere passagier al bezorgd geweest over het halen van zijn reisdoel. ,,Ben net opgestapt op Rotterdam-Alexander, maar de incheckpoortjes deden het daar niet. Ik kon dus niet inchecken. Ik moet tot Amersfoort om daar over te stappen naar Barneveld. Hoe lossen we dit op zonder dat ik mijn aansluiting mis?’’

De NS heeft de problemen op Rotterdam-Alexander gisteren bevestigd. ,,Sinds vrijdag is er een storing bij KPN waardoor de poortjes niet werken. Deze storing duurt ongewoon lang’’, gaf een woordvoerder aan. ,,We vinden dit erg vervelend.’’

In een poging de problemen te verhelpen, zette de NS bij de toegangen tot de perrons mobiele in- en uitcheckpalen neer. ,,Daarnaast wordt elke tien minuten omgeroepen dat de poortjes niet werken en dat de reizigers kunnen in- en uitchecken bij een mobiele paal.’’

Vooral in de ochtenduren leidde het euvel soms tot chaotische taferelen op de (gladde) trappen van en naar de hoger gelegen treinsporen.

Pas in de middag liet de NS weten dat de situatie weer (bijna) onder controle was. Toch bleek toen nog niet iedere incheckpaal te werken. ,,Op twee na doet alles het weer’’, aldus de woordvoerster.

Station Rotterdam-Alexander, waar behalve treinen ook de metro’s tussen hartje stad, Ommoord en Nesselande en de regionale bussen stoppen, wordt al enige tijd verbouwd. Deze klus moet in het voorjaar van 2020 klaar zijn.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam