Het kantoor van Imtech op het bedrijventerrein Rivium staat leeg, op de ramen hangen posters van antikraakorganisatie Ad Hoc.
Volledig scherm
PREMIUM
Het kantoor van Imtech op het bedrijventerrein Rivium staat leeg, op de ramen hangen posters van antikraakorganisatie Ad Hoc. © Frank de Roo

Nu nog kil bedrijventerrein, straks levendige wijk: ‘Al die lege kantoorpanden zijn een akelig gezicht’

Het was er al stil maar door de thuiswerkers is het bedrijventerrein Rivium in Capelle aan den IJssel nog méér verlaten. Wie hier rondloopt, kan maar moeilijk geloven dat hier straks 7500 mensen wonen. De troosteloze plek met veel leegstand moet een hippe, levendige en duurzame wijk worden.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Geen grote uitbraak van Britse variant coronavirus in Lansingerland
  Play

  Geen grote uitbraak van Britse variant coronavi­rus in Lansinger­land

 2. Samenvatting | Feyenoord - Heracles Almelo
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Feyenoord - Heracles Almelo

  20 januari

Rotterdam