Volledig scherm
Maurice Meeuwissen (PVV) en Stephan van Baarle (Denk) © AD/Denk

Nu ook aangifte PVV tegen Denk

Na de aangifte van partij Denk tegen PVV-leider Maurice Meeuwissen doet de PVV- lijsttrekker op zijn beurt aangifte tegen Denk. Meeuwissen beschuldigt Denk-leider Stephan van Baarle van smaad en laster.

,,Ik ga smaad en laster aangifte doen tegen de heer S.R.T. van Baarle vanwege het feit dat betrokkene mij op 18 maart gelijk heeft gesteld aan "nazi Joseph Goebbels"." Dat zegt Meeuwissen in een tweet. De aangifte komt een dag nadat Van Baarle bekendmaakte aangifte te gaan doen tegen Meeuwissen. Die laatste riep zondag tijdens het verkiezingsdebat van TV Rijnmond tegen Van Baarle: ‘Uw partij verkracht kinderen’. Als reactie op die opmerking kondigde de partij aan naar de politie te stappen. 

Maurice Meeuwissen on Twitter

Ik ga smaad en laster aangifte doen tegen de heer S.R.T. van Baarle vanwege het feit dat betrokkene mij op 18 maart gelijk heeft gesteld aan "nazi Joseph Goebbles". Langs deze weg excuus voor de verspreking "partij". Dat moest zijn "verkrachting uit naam van islam cq Mohammed". https://t.co/Q69PUfEbMG

In de tweet biedt Meeuwissen tevens zijn excuses aan voor zijn woordkeuze in het debat. In plaats van 'uw partij' had hij willen zeggen dat de verkrachtingen plaatsvinden ,,uit naam van islam cq Mohammed".

Beide nieuwkomers in de Rotterdamse politiek vielen elkaar aan tijdens het debat. Van Baarle zei onder meer dat nazi Goebbels ‘zijn vingers zou hebben afgelikt’ bij het nieuwste campagnefilmpje van de PVV. ,,De islam is erger dan de nazi’s en het communisme”, reageerde Meeuwissen.

Volledig scherm
Stephan van Baarle, lijsttrekker voor Denk in Rotterdam. © ANP
Volledig scherm
Maurice Meeuwissen, lijsttrekker voor PVV in Rotterdam, riep gisteren in het verkiezingsdebat van TV Rijnmond tegen zijn Denk-collega Stephan van Baarle: 'Uw partij verkracht kinderen.' © ANP

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam