Okapi geboren in Diergaarde Blijdorp

In Diergaarde Blijdorp is vanochtend een okapi geboren. Moeder Kamina en haar jong maken het goed. Het geslacht van de kleine bosgiraffe is nog niet bekend.

De bevalling was zoals gebruikelijk in de Rotterdamse dierentuin via webcams te volgen, alleen stond het dier op het moment suprême nét uit het zicht van de camera’s. ,,Kort daarna kwam de kleine wel goed in beeld toen het verwoede pogingen deed om te staan, wat uiteindelijk lukte’’, zegt een woordvoerster van Blijdorp. ,,Ook de vele tropische vogels waar de okapi’s het verblijf mee delen, leken op kraamvisite te komen. Het was een komen en gaan van luid kwetterende vogeltjes.’’

De kleine blijft nog achter de schermen in de stal en is nog niet voor bezoekers te zien. ,,Pas als het Kamina goed kan volgen, kan het naar het ruime binnenverblijf lopen’’, luidt de uitleg. Wie wil, kan op de website van Blijdorp een kijkje nemen in de kraamkamer: diergaardeblijdorp.nl/okapi. Daar zijn ook het geboortefilmpje en beelden van de eerste stapjes te zien. Dierverzorgster Kim zal regelmatig vloggen over de laatste ontwikkelingen.

Volledig scherm
Na verwoede pogingen lukte het om te gaan staan. © rv

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (21%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (79%)
9544 stemmen