Volledig scherm
Weeping Elephant. © AD

Olifant van hout en staal duikt op bij Noordereiland

Sinds vandaag staat er op het Prinsenhoofd op de kop van het Noordereiland een levensgrote olifant van staal en hout. 'Weeping Elephant' is gemaakt door kunstenares Jantien Mook blijft een twee maanden in Rotterdam staan. 

Volledig scherm
Weeping Elephant prijkt op het Prinsenhoofd. © AD

De kunstenares wil met dit beeld de schoonheid, kracht en grilligheid van de natuur belichten. Over twee maanden 'reist' de olifant weer verder de wereld over.

De ‘Weeping Elephant’, een huilende Afrikaanse olifant gemaakt van hout en staal, is Mook’s derde project in de serie Ode aan de Wildernis. De sculptuur van de olifant reist over de wereld en duikt op in verschillende steden om haar gehuil ten gehore te brengen. De olifant wil gezelschap van mensen die op eigen wijze een ode brengen aan de wildernis. Het podium onder de sculptuur is tot aan 8 juli daarom bestemd voor sprekers, muzikanten, dansers en kinderen, om hun boodschap met de wereld te delen.

Fotowedstrijd

Wie de olifant op een mooie, creatieve, geestige of ontroerende manier weet vast te leggen kan die foto's vanaf 18 mei insturen naar deze Facebookpagina van gebied Feijenoord. Met de foto's zijn toegangskaarten te winnen voor Diergaarde Blijdorp. 

  1. Recordhoeveelheid drugs onderschept in de Rotterdamse haven: ‘Smokkelaars voelen zich veilig’
    VIDEO

    Recordhoe­veel­heid drugs onder­schept in de Rotterdam­se haven: ‘Smokke­laars voelen zich veilig’

    Als drugssmokkelaars grote partijen verschepen, wanen zij zich onkwetsbaar. En dat is precies wat er de laatste tijd gebeurt in de Rotterdamse haven. Er zijn in 2019 opvallend veel cocaïne-transporten van meer dan 1000 kilo onderschept. Voorheen waren zulke risicovolle partijen zeldzaam. ,,Met de vangsten hebben we ze in ieder geval pijn gedaan’’, zegt officier van justitie Ernst Pols.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam