Volledig scherm
Weeping Elephant. © AD

Olifant van hout en staal duikt op bij Noordereiland

Sinds vandaag staat er op het Prinsenhoofd op de kop van het Noordereiland een levensgrote olifant van staal en hout. 'Weeping Elephant' is gemaakt door kunstenares Jantien Mook blijft een twee maanden in Rotterdam staan. 

Volledig scherm
Weeping Elephant prijkt op het Prinsenhoofd. © AD

De kunstenares wil met dit beeld de schoonheid, kracht en grilligheid van de natuur belichten. Over twee maanden 'reist' de olifant weer verder de wereld over.

De ‘Weeping Elephant’, een huilende Afrikaanse olifant gemaakt van hout en staal, is Mook’s derde project in de serie Ode aan de Wildernis. De sculptuur van de olifant reist over de wereld en duikt op in verschillende steden om haar gehuil ten gehore te brengen. De olifant wil gezelschap van mensen die op eigen wijze een ode brengen aan de wildernis. Het podium onder de sculptuur is tot aan 8 juli daarom bestemd voor sprekers, muzikanten, dansers en kinderen, om hun boodschap met de wereld te delen.

Fotowedstrijd

Wie de olifant op een mooie, creatieve, geestige of ontroerende manier weet vast te leggen kan die foto's vanaf 18 mei insturen naar deze Facebookpagina van gebied Feijenoord. Met de foto's zijn toegangskaarten te winnen voor Diergaarde Blijdorp. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam