Volledig scherm
© anp

OM eist 21 maanden celstraf tegen stelende zorgmanager

Justitie heeft 21 maanden celstraf waarvan 3 voorwaardelijk geëist tegen 49-jarige Rotterdamse Kornelia P. De zorgmanager wordt ervan verdacht gedurende vijf jaar in verpleeg- en verzorgingshuizen in Zwijndrecht, Tilburg en Poortugaal sieraden en geld uit kamers van bewoners te hebben gestolen. 

Volgens de aanklacht sloeg de zorgmedewerkster - toen een teammanager - voor het eerst toe in verpleegtehuis De Lindonk in Zwijndrecht . Daar zou ze tussen juli 2013 en mei 2014 drie slachtoffers hebben gemaakt.  

Van een van de bewoners werden een gouden horloge en gouden ring weggenomen, een ander miste 60 euro uit een portemonnee en bij de derde bewoner verdwenen een portemonnee met 200 euro en een compleet kluisje, met daarin geld en trouwringen. De gouden ring werd later in de de tas van Kornelia P. aangetroffen. Kornelia P. ontkent alle diefstallen. ,,Ik weet er niks van.''

P. kampte jaren met een cocaïneverslaving. Door haar 'luxe leven' raakte ze diep in de schulden: 40.000 euro. Uiteindelijk vroeg ze zelf een bewindvoerder aan. Volgens de Reclassering heeft ze 'de neiging haar kop in het zand te steken'. Ze zou behandeling moeten krijgen en nooit meer in de ouderenzorg mogen werken.

Broche 

In het Tilburgse verzorgingstehuis De Bijsterstede werd niet alleen een broche van een bewoonster gestolen. Nabestaanden van een bewoner misten na het overlijden van de man zijn portemonnee met inhoud. De verdachte begeleidde de familieleden en had enige tijd eigendommen van de overledene in beheer gehad. Weer een ander slachtoffer werd bestolen van een gouden armband, ketting en ringen.

Eén van de collega's van P. zegt dat camerabeelden die van één van de incidenten waren gemaakt ineens waren gewist. De verdachte zegt dat zij daar niet achter zat. ,,Daar kan alleen een beveiliger bij."

De laatste werkplek van de vermeende dievegge was verzorgingstehuis De Hooge-Werf in Poortugaal. Daar zou ze een sieradenkistje met daarin armbanden, horloges en kettingen hebben gestolen. De zorginstelling in Tilburg heeft een schadeclaim ingediend en wil, als de Rotterdamse wordt veroordeeld, ruim 7600 euro van de vrouw zien.  

Uitspraak volgt op 11 oktober.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

  • Wow, dit is te gek! (69%)
  • Is dit alles...? Valt een beetje tegen (17%)
  • Het heeft inderdaad veel weg van de Kuip (14%)
15754 stemmen