Volledig scherm
Het Paleis van Justitie in Den Haag. © ANP

OM eist hogere straf verhuurder na fatale koolmonoxidevergiftiging

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een werkstraf van 240 uur geëist tegen een verhuurder van een woning aan de Tapuitstraat in Rotterdam. De 43-jarige man verhuurde een huis in Rotterdam Charlois waar in maart 2015 een 34-jarige vrouw door koolmonoxidevergiftiging overleed

Eerder was de man al veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van 180 uur, maar de man ging zelf in hoger beroep. In de ogen van de advocaat-generaal heeft de verdachte jarenlang niet aan zijn onderhoudsverplichting voor de woning voldaan.

Kort nadat de vrouw en haar echtgenoot in de woning waren komen wonen, begon de afvoerloze geiser kuren te vertonen. Verhuurder Nurullah E. huurde daarop een bevriende, maar niet gecertificeerde, monteur in. Twee maanden later ging het mis. Een simulatie wees later uit dat er na 22 minuten douchen al een dodelijke concentratie koolmonoxide in de badkamer hing. 

‘Geen verstand van geisers’

Tegenover de rechtbank verklaarde E. vandaag ‘dat hij geen verstand heeft van geisers’. Volgens hem heeft hij de reparateur gevraagd de installatie goed na te kijken. Dat verzoek zou dan ook inhouden dat de bevriende reparateur de geiser zou onderhouden. De reparateur zegt op zijn beurt echter dat hij E. juist heeft gewaarschuwd voor de slechte geiser. Ook verklaart hij dat hij nooit onderhoudswerkzaamheden verricht aan geisers.

Dat de verdachte zegt dat hij er op kon en mocht vertrouwen dat de reparaties waren verricht, gelooft de advocaat-generaal  niet. Het Gerechtshof in Den Haag doet eind deze maand uitspraak.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam