Volledig scherm
Richard van den H. betuigde spijt tijdens de inhoudelijke behandeling twee weken geleden. © Eric Elich

OM in hoger beroep tegen uitspraak rond fatale verkeersruzie

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de uitspraak in de zaak rond het fatale verkeersongeluk op de N210 bij Lekkerkerk. Richard van den H. (29) kreeg gisteren een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan één voorwaardelijk, opgelegd. Dat is veel minder dan de zes jaar celstraf die werd geëist door het OM.

De man veroorzaakte in december 2018 een dodelijk ongeluk. Een ergernis in het verkeer maakte dat Van den H. een Volkswagen Polo tot stoppen dwong op de N210 bij Lekkerkerk. Een derde auto zag dat te laat en knalde achterop de Polo. Twee inzittenden kwamen om het leven.

De rechter oordeelde gisteren dat Van den H. roekeloosheid vertoonde en geen enkel oog had voor het gevaar dat hij creëerde. ,,Ik realiseer me dat geen enkele straf recht kan doen aan het verdriet van de nabestaanden”, sprak de rechter in de rechtbank van Den Haag. Wel ziet zij dat van opzet geen sprake was en daarom vindt zij de eis van zes jaar ‘veel te lang’.

Nu gaat het OM dus in hoger beroep tegen de fors lagere straf.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (23%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (77%)
6590 stemmen