Volledig scherm
De vermiste Mohamed Anaya. © FOTO POLITIE

OM looft 10.000 euro uit voor gouden tip die leidt naar vermiste Mohamed (26)

Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam looft een beloning uit van 10.000 euro voor de gouden tip die leidt naar de vermiste Rotterdammer Mohamed Anaya (26). Ondanks dat de politie een groot onderzoek op touw heeft gezet naar de mysterieuze verdwijning, ontbreekt sinds 14 juni elk spoor van Mohamed. 

In de Rotterdamse onderwereld wordt er serieus rekening mee gehouden dat de verdwenen Mohamed Anaya (26) niet meer in leven is. 

Anaya was al langer actief in het drugscircuit. De Rotterdammer was werkzaam als ‘uithaler’ om voor criminele organisaties ingevoerde partijen cocaïne uit containers te halen. In 2013 liep hij tegen de lamp toen hij zich voordeed als ECT-medewerker en met een pasje het haventerrein was opgekomen om dik 350 kilo coke binnen te halen. Anaya was één van de tien verdachten die werden aangehouden.

De familie van Mohamed maakt zich ernstig zorgen, volgens de politie. Mogelijk heeft de vermissing van Mohamed te maken met een partij verdovende middelen waarmee mogelijk iets is mis gegaan. In het onderzoek kwam naar voren dat hij op de dag van zijn vermissing een afspraak had in Den Haag. Mocht Mohamed zijn ondergedoken uit angst voor een aanslag, dan wordt hij verzocht om op z’n minst een teken van leven aan zijn moeder te geven. Die oproep deed de politie in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht. ,,Zijn moeder is in alle staten en weet van niets”, meldt een woordvoerder.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hierin voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam