Volledig scherm
Dennis van den B. en Gerrit G. © Petra Urban

OM wil corrupte douanier Gerrit G. plukken voor bijna 3,5 miljoen

De wegens corruptie veroordeelde douanier Gerrit G. (57) uit Kwintsheul staat komende week opnieuw voor de rechtbank. Dit keer gaat het om een zogenoemde ontnemingszaak. Justitie wil het criminele vermogen dat hij met drugssmokkel binnen harkte van hem afpakken. Het gaat om een bedrag van 3.479.417 euro. 

Ook van de Rotterdamse drugscrimineel Dennis van den B. (47) wil justitie flink wat geld zien: 2.133.249 euro. Van den B. zit momenteel een gevangenisstraf uit voor de smokkel van enkele honderden kilo’s cocaïne. Gerrit G., met wie van Den B. volgens justitie zaken deed, kreeg veertien jaar cel opgelegd.

Vergismoord

G. en Van den B. waren twee van de hoofdrolspelers in het corruptieschandaal in de Rotterdamse haven. De douanier zorgde er voor dat ingevoerde containers met drugs voor de criminelen apart werden gezet en ongecontroleerd langs de douane konden komen. Een ruzie in het criminele circuit leidde in 2014 tot de vergismoord in Berkel en Rodenrijs. De volstrekt onschuldige Rob Zweekhorst werd aangezien voor Dennis van den B., die in de zelfde wijk had gewoond, en werd doodgeschoten. Die moord is nog altijd niet opgelost.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!   

In samenwerking met indebuurt Rotterdam