Volledig scherm
De brand op het scoutingschip in Hellevoetsluis. © AD/John Biert

OM wil vrijspraak voor brandstichting schip zeekadetten

Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat Spijkenisser Michael O. (23) wordt vrijgesproken van de verdenking dat hij in 2011 het schip van de zeekadetten in Hellevoetsluis in brand heeft gestoken. Er is volgens het OM te weinig bewijs.

Volledig scherm
Verslagenheid na de brand op de Zeefakkel. © AD/John Biert

De man was als eerste bij de brand en sloeg alarm, maar heeft tegenover de politie na een reeks andersluidende verklaringen toegegeven dat hij bij de brand aanwezig was. Die zou volgens hem door een vriend zijn gesticht. Over wie dat is, zwijgt hij.

Werkstraf
O., die vanwege zijn werk op de grote vaart in Angola zat en daardoor vandaag niet bij de rechtszaak aanwezig kon zijn, moet van het OM wel 40 uur werkstraf verrichten voor de diefstal van een mobiele telefoon. Dat hij bij de brand 1131 euro heeft gestolen uit een kluis, valt volgens de aanklager niet te bewijzen. 

Wel was opvallend dat hij kort erna een dure tablet in huis had en over veel contant geld beschikte. De scouting, die 131.000 euro vergoeding eiste vanwege de door de brand aangerichte schade, krijgt als het aan het OM ligt geen cent. Uitspraak over twee weken.      

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
8805 stemmen