Volledig scherm
Leon Groeneweg. © privéfoto

OM zegt dna-onderzoek toe op dreigbrief bij graf Leon Groeneweg

Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam heeft de ouders van de in 2008 onder mysterieuze omstandigheden omgekomen Schiedammer Leon Groeneweg (19) toegezegd toch nog extra onderzoek te doen. Dat meldt het AD/Rotterdams Dagblad.

Volledig scherm
© privéfoto

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) krijgt opdracht dna-onderzoek uit te voeren naar een dreigbrief die vorig jaar op het graf van Leon werd gevonden. Dat schrijft de behandelend rechercheofficier van justitie. In de dreigbrief stond dat Leons jongere broertje zou worden ontvoerd als zijn ouders zouden doorgaan met de strijd om de waarheid boven tafel te krijgen.

Het OM komt met die reactie nadat Ap en Marijke, Leons ouders, via een advocaat om heropening van het onderzoek hadden gevraagd. Ap en Marijke zeggen dat bij hen nieuwe informatie is binnengekomen nadat het tv-programma Het zesde Zintuig enkele weken geleden aandacht aan de raadselachtige dood van Leon schonk.

Voor Leons ouders staat vast dat hun zoon is vermoord ,omdat hij wilde breken met zijn steeds crimneler wordende vrienden. Politie en justitie houden het op een ongeval, waardoor Leon in 2008 in het Brielse Meer verdronk.

Het OM schrijft de advocaat van Ap en Marijke er nog steeds vanuit te gaan dat geen sprake is van een misdrijf.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam