Volledig scherm
Politie doet onderzoek in de Dynamostraat in Rotterdam-Zuid. © ANP

Omgebrachte Ingomar had problematische jeugd

De 24-jarige Ingomar uit Rotterdam die gisteren in Rotterdam-Zuid werd neergeschoten en korte tijd daarna in het ziekenhuis overleed, heeft een groot deel van zijn jeugd doorgebracht in jeugdinstellingen en de gevangenis. Hij was 9 jaar toen hij met zijn broertje en zusjes uit huis werd geplaatst omdat zijn moeder de opvoeding niet aankon.

Quote

Hij deed nu zijn best, had alles over voor zijn twee kinderen

Een neef van Ingomar, die ook luisterde naar de bijnaam Manoe, geeft aan dat hij ‘een moeilijke puberteit had’. ,,Maar hij deed nu zijn best, had alles over voor zijn twee kinderen. Soms had hij werk, soms was hij werkloos. Hij was goed voor de mensen in zijn omgeving.’’

Verschillende bronnen meldden eerder dat nog geen week geleden in Curaçao een broer van Ingomar is vermoord.De 30-jarige Shanelo Martina werd samen met een 38-jarige vrouw op de Mirla Plateweg in Willemstad doodgeschoten. Het stel werd bij een bar-restaurant vanuit een auto doorzeefd met kogels. De vrouw werd aangetroffen op de trap van de horecazaak, Martina werd iets verderop op een zandweg gevonden. Het onderzoek in Willemstad is nog in volle gang. De familie van Ingomar stelt nadrukkelijk dat er geen link is tussen de moord op 30 april op Curaçao en in Rotterdam-Zuid. Ook zouden de omgekomen mannen geen broers zijn.

Rouwberichten

Op sociale media neemt de stroom aan rouwberichten van vrienden, familie en bekenden die met Ingomar vast hebben gezeten, toe. Eén van hen geeft aan wraak te zullen nemen voor de dood van de Rotterdammer.

Ingomar werd gistermiddag rond 14.00 uur in de Dynamostraat onder vuur genomen. Twee mannen brachten hem zwaargewond met een auto naar het nabijgelegen Ikazia Ziekenhuis. Bij de eerste hulp haalden ze hem uit het voertuig en lieten hem hulpeloos op straat achter. De medische hulp mocht niet meer baten.

De politie zegt nog niet te veel te kunnen melden. ,,Het onderzoek is nog maar net gestart’’, reageert een woordvoerder. ,,Dat richt zich natuurlijk op de toedracht maar ook op de schutter’’.  

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam