Volledig scherm
Zwemmen in het Costa del Spui is nu nog op eigen risico, maar mogelijk komt er binnenkort een zwemverbod. © Rein Geleijnse

Omgevingsdienst denkt aan nieuw zwemverbod in Spui

Mogelijk wordt ook de zwemlocatie Costa del Spui bij Goudswaard verboden. Dat meldde de Omgevingsdienst Midden-Holland aan de gemeente Korendijk. Wethouder Paul Boogaard lichtte dinsdagavond, tijdens de commissie, de gemeenteraad in over het schrijven.

Quote

Mensen kunnen prima hun eigen verantwoor­de­lijk­heid nemen

Wethouder Boogaard

Het verbod zou er komen wanneer de gemeente de 'diepe' ballenlijn en het duikvlot in het Spui laat liggen. Maar Boogaard gaf aan dat mensen er hoe dan ook blijven zwemmen. ,,Mensen kunnen prima hun eigen verantwoordelijkheid nemen,'' meent de wethouder.

In juni dit jaar verbood ODMH al het Spuizwemmen bij de Oude Tol in Oud-Beijerland. Daar was de hele zomer lang veel protest tegen omdat de Oud-Beijerlanders al sinds jaar en dag een frisse duik in de rivier nemen. Het zwemverbod in Oud-Beijerland stopt op 1 oktober. Wanneer een eventueel verbod bij Costa del Spui zou eindigen is onbekend. ,,Daar heeft de omgevingsdienst niets over laten weten,'' is Boogaard verbaasd. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam