Volledig scherm
Ter illustratie. © RV

Ommoord krijgt eigen Monopoly

De Rotterdamse wijk Ommoord krijgt een eigen versie van Monopoly. Inwoners kunnen zelf bijdragen aan de uitgave van het wereldberoemde bordspel dat 82 jaar wordt gespeeld. Vanaf vrijdag is er een Facebookpagina waarop ze suggesties kunnen doen voor straten die zeker niet mogen ontbreken. Het spel komt dit najaar uit, vlak voor de feestdagen.

,,Ommoord is de eerste wijk die een eigen Monopoly krijgt’’, weet Jelle Marcus van het Rotterdamse bedrijf Identity Games International, dat de licentiehouder voor het spel is. ,,Er zijn eerder edities geweest van Feyenoord en van Rotterdam.’’ Jaarlijks komen er circa tien uitvoeringen bij, van steden en bedrijven, stelt Marcus.

Het idee voor de Ommoordse variant komt van Elroy Verhoeven van supermarkt Plus Verhoeven in Ommoord. Hij wil de wijkbewoners nauw betrekken bij de samenstelling van het spel.

Marcus verwacht dat de bekende Rotterdamse inbreng zoals Hofplein, Blaak en Coolsingel zeker zal terugkeren. ,,We noemen het Ommoord-Rotterdam, maar andere Rotterdamse input is ook toegestaan. Ik kan me voorstellen dat bijvoorbeeld de Erasmusbrug en de Kuip er ook in komen.’’

Poll

De samenstellers rekenen op duizenden suggesties, waarna een poll de doorslag moet geven. ,,Na vier weken stoppen we met de inschrijving en maken we een lijst waaruit mensen kunnen kiezen. Daarop zullen de straten staan met de meeste stemmen. Het is de consument die beslist. ’’

Monopoly (22 straten) krijgt vooral een Ommoords sausje. Ook de speeldoos, het bord, de Kans-kaarten en het Algemeen Fonds worden aangepast aan de Rotterdamse wijk. Er komen ook vier stations. ,,De grote vraag is: wat wordt de Kalverstraat van Ommoord?’’

Het spel wordt in een beperkte oplage uitgebracht. Marcus denkt aan ongeveer 1000 exemplaren. ,,Dus wees er straks snel bij: op is op.’’ Wie Monopoly Ommoord wil aanschaffen, betaalt daar 49,95 euro voor.

De aftrap van Monopoly Ommoord is vrijdag om 10.00 uur bij Plus Verhoeven in het winkelcentrum Binnenhof. Mr. Monopoly overhandigt daar een eerste, symbolisch exemplaar van het spel.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam