Volledig scherm
PREMIUM
Het Ben Oude NijHuis was een initiatief van Omroep MAX-directeur Jan Slagter. © ANP

Omroepbaas Jan Slagter: ‘Misschien heb ik starten verpleeghuis wel onderschat’

Omroepbaas Jan Slagter zegt terugkijkend op het eerste anderhalf jaar van het Ben Oude NijHuis dat hij ‘op bepaalde gebieden het beginnen van een nieuw verpleeghuis misschien wel heeft onderschat’. Met het kritisch rapport van de Inspectie Gezondheidszorg gaat hij nu aan de slag. ,,Het is mijn eer te na om nu te stoppen.’’

Of televisieprogramma’s bij Omroep Max wel of niet aanslaan? Daar maakt Slagter zich eigenlijk niet druk over. ,,Maar van het Ben Oude NijHuis lig ik wel eens wakker. Het gaat toch om kwetsbare mensen.’’ Daarom neemt hij de kritiek van de inspectie serieus. De afspraken over het geven van medicijnen zijn aangescherpt en hij huurt een ouderenspecialist in.

  1. Veel toeloop in Afrikaanderwijk voor streetartfestival Pow! Wow! Vandaag de grote finale
    PREMIUM

    Veel toeloop in Afrikaan­der­wijk voor streetart­fes­ti­val Pow! Wow! Vandaag de grote finale

    Dat de Rotterdamse Nina Valkhoff nog niet klaar is met haar muurschildering op de De La Reystraat maakt Christel en Ramco Klapwijk niet uit. Het stel is gisteren vanuit Hellevoetsluis naar de Rotterdamse Afrikaanderwijk komen fietsen omdat ze hopen nog wat kunstenaars aan het werk te kunnen zien. Ze hebben geluk want op veel plekken waar deze week een begin is gemaakt met een flinke mural wordt nog volop gewerkt door artiesten op een hoogwerker.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

  • Ja natuurlijk, het versterkt elkaar alleen maar. (46%)
  • Nee, herdenken is een serieuze zaak. (34%)
  • Dat moeten Rotterdammers toch zelf weten? (20%)
3707 stemmen