Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Omstanders grijpen man na beroving in kankerkliniek

Omstanders hebben vanavond in Rotterdam-Zuid vanavond een 20-jarige man overmeesterd, nadat hij in de Rotterdamse kankerkliniek Daniël den Hoed een patiënt had beroofd.

De man was de Daniël den Hoed omstreeks zeven uur binnengeslopen. Een patiënt en een bezoeker van het kankerinstituut van het Erasmus Medisch Centrum betrapten hem terwijl hij in de spullen van de patiënt zat te rommelen.

De twee zetten de achtervolging in op de vluchtende rover, maar de patiënt moest die vanwege zijn conditie snel staken. De bezoeker wist de berover buiten het ziekenhuis te volgen tot die over een hek klauterde. Daarbij verloor de vluchtende man een van zijn schoenen.

Burgernet-bericht

De ondertussen gealarmeerde politie stuurde een Burgernet-bericht uit waarin ze de mensen opriep in de omgeving van de Groene Hilledijk uit te zien naar een donker getinte man in een geruit overhemd, met een schoudertas en één schoen.

Kort daarop wisten omstanders hem samen met agenten in te rekenen. Behalve de schoen is de man ook een telefoon verloren. Waarschijnlijk heeft hij dit mobieltje buitgemaakt in de Daniël den Hoed. De arrestant heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam