De Europe Islamic University of Applied Sciences aan de Statenweg in Rotterdam. Op de gevel prijkt nog de oorspronkelijke naam.
Volledig scherm
PREMIUM
De Europe Islamic University of Applied Sciences aan de Statenweg in Rotterdam. Op de gevel prijkt nog de oorspronkelijke naam. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Omstreden Islamitische Universiteit van Europa in Rotterdam is failliet

De al enkele jaren in opspraak zijnde Islamitische Universiteit van Europa in Rotterdam is failliet. Docenten kregen geen salaris meer uitbetaald.

Quote

Ik zal vragen wat hun plan is, en mededelen dat als zij geen plan hebben, we mijn plan volgen.

Curator Marcel Windt

Een groep docenten en medewerkers van de Islamitische Universiteit van Europa kreeg al langere tijd geen loon en is naar de rechtbank gestapt om het faillissement aan te vragen. Omdat hun werkgever tot nu toe geen geldige reden heeft gegeven om níet te betalen en ook niet verscheen in de rechtszaal, heeft de rechter gisteren het faillissement uitgesproken.

Marcel Windt is aangewezen als curator. Volgens hem zorgt het faillissement er waarschijnlijk voor dat de docenten alsnog hun geld krijgen, omdat het UWV hierin voorziet. Formeel mag de Islamitische Universiteit van Europa nog bezwaar maken tegen het faillissement. ,,Tenzij zij zelf toegeven dat er inderdaad geen geld meer is.‘’ 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam