De Essalam Moskee
Volledig scherm
PREMIUM
De Essalam Moskee © ANP

Omstreden predikers komen tóch maar niet

UPDATEDe bijeenkomst met twee omstreden islamitische predikers in Rotterdam is afgezegd. ,,We laten het varen. Het is bizar en absurd wat voor effect de aankondiging heeft gehad. We gaan er nu niet méér voeding aan geven. Misschien dat we het op een later tijdstip wel door laten gaan, maar nu in ieder geval niet’’, zegt een woordvoerder van islamitische jongerenvereniging Hikmah.

Hikmah organiseert sinds kort panelbijeenkomsten waarin verschillende stromingen in de islam worden besproken. Aanstaande vrijdag waren Ismail Abou Soumayyah en Kamal Aboe Zaid uitgenodigd. De eerste behoort tot de salafistische Quba Moskee in Den Haag. De tweede is vertegenwoordiger van Hizb ut-Tahrir, een orthodox-islamitische organisatie met als doel het stichten van een kalifaat waar de sharia heerst. De internationale stroming is in verschillende islamitische landen verboden.

  1. Rotterdam, laat je zien aan de AD-drone!

    Rotterdam, laat je zien aan de AD-drone!

    Hartjes en lieve teksten van stoepkrijt, vlaggen, compleet oranje straten, dikke duimen omhoog en enthousiast gezwaai. Nederland blijft thuis, maar steekt iedereen die moet werken of binnen blijven vanaf de stoep een hart onder de riem. Daar worden we blij van en dat willen we als AD graag met iedereen delen. Dinsdag vliegt er daarom een speciale AD-drone van onze actie #NLBlijftThuis boven Rotterdam om al die opbeurende ‘straatkunst’ van bovenaf te filmen. Wil je in beeld, meld je dan nu aan.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam