Volledig scherm
Het personeel van APMT legde om 14.00 uur het werk neer. © AD

Onaangekondigde staking bij APMT: personeel legt werk neer, terminal gesloten

Havenwerkers blokkeerden in de Rotterdamse haven de poort van containeroverslagbedrijf APMT Maasvlakte 2. Die was tot 16.30 uur gesloten. 

Het gaat om 100 medewerkers van APMT-R die zich voor de nieuwe zusterterminal op de Tweede Maasvlakte hebben verzameld, waardoor vrachtverkeer het terrein van APMT Maasvlakte 2 niet op kan. Ook personeel van de volgende ploegendienst sluit zich aan bij de staking.

Het werk op beide terminals van APM Terminals in de Rotterdamse haven lag sinds 14.00 uur stil. ,,De medewerkers hebben het werk neergelegd om druk uit te oefenen op de onderhandelingen tussen de bonden en de ondernemingsraad van APM Terminals’’, liet een woordvoerder van het containeroverslagbedrijf weten.

APMT-R zal worden verkocht, maar het terminalbedrijf heeft beloofd ‘zijn verantwoordelijkheid voor de werknemers te nemen’. Die willen meer zekerheid over hun toekomst. 

,,Wij hebben begrip voor de werknemers, maar deze totale blokkade vinden wij voorbarig. De gesprekken worden op 20 januari pas voortgezet’’, reageert de woordvoerder van APM Terminals op de staking. ,,Onze klanten ondervinden hier grote hinder van.’’

Overgangsregeling

Er zouden nu al afspraken zijn gemaakt voor een overgangsregeling voor in ieder geval 100 medewerkers die van APMT-R naar AMPT Maasvlakte 2 worden verplaatst, nadat het contract van overname is getekend. 

Volgens de woordvoerder zouden de acties in ieder geval tot 18.00 uur duren, maar om 16.30 uur was de staking voorbij. 

  1. Marktkooplui vrezen songfestivaldorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’
    PREMIUM

    Marktkoop­lui vrezen songfesti­val­dorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’

    De marktkooplieden van de weekmarkt op de Binnenrotte maken zich grote zorgen over de komst van een Eurovision Village. Vertegenwoordigers van de ondernemers werden vandaag bijgepraat door de directie van de Rotterdamse songfestivalorganisatie. ,,Daar hoorden we dat we geen drie, maar vijf marktdagen zullen missen’’, zegt secretaris Laurenz van der Burg van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH).

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam