Vorig jaar zag Koningsdag er ook al anders uit vanwege de coronamaatregelen. Hier zingen buren in Ouderkerk aan den IJssel samen het Wilhelmus mee met de klokken van het carillon.
Volledig scherm
PREMIUM
Vorig jaar zag Koningsdag er ook al anders uit vanwege de coronamaatregelen. Hier zingen buren in Ouderkerk aan den IJssel samen het Wilhelmus mee met de klokken van het carillon. © Frank de Roo

Ondanks beperkingen toch Oranjefeest: zo viert de regio Koningsdag

En weer is Koningsdag anders dan normaal. Zónder ringsteken, toespraak voor het gemeentehuis of andere tradities. Toch gaat de feestdag niet helemaal stilletjes voorbij. Hoe viert de regio straks het Oranjefeest?

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam