Volledig scherm
De vermiste pup Bandit. © Olaf Pak

Ondanks inzet van sonarboten, drones en speurhonden nog geen spoor van vermiste pup

Dagenlang is er door een grote groep mensen massaal gezocht naar de vermiste Rotterdamse pup Bandit, die vorige week maandag bij de Zevenhuizerplas verdween. Zelfs de Rotterdamse brandweer heeft tijdens een duikoefening in de jachthaven van Nesselande uitgekeken naar de kleine viervoeter. Helaas zonder resultaat: van bulterriër Bandit ontbreekt nog ieder spoor.

Het hondje liep na zijn wandeling bij Zevenhuizerplas nog even los rond aan de Strandweg, waar de auto van zijn eigenaar Olaf Pak uit Nieuwerkerk aan den IJssel geparkeerd stond. Hij vertelde vorige week al aan deze krant dat zijn hond hier plotseling begon te rennen. ,,Hij rende helemaal de verkeerde kant op, de waterlijn af richting restaurant De Blokhut. Ik heb nog een half uur staan roepen en schreeuwen.’’ Het baasje heeft het hele gebied rondom het restaurant uitgekamd, maar tevergeefs: er was geen spoor te bekennen van de 8 maanden oude pup.

Quote

Ik heb nog een half uur staan roepen en schreeuwen

Olaf Pak

Behalve de hulp van de brandweer, is de afgelopen dagen ook gezocht met onderwatercamera’s, boten, een sonar, warmtecamera’s en een drone die boven de plas vloog. Ook is zaterdag een gebied van 7 kilometer, vlakbij de Zevenhuizerplas, uitgekamd. Hierbij werd de hulp van speurhond Bono ingezet. Eerder werd ook al de hulp van twee andere honden ingezet, maar hier kwamen geen bruikbare aanknopingspunten uit.

Speuren

Speurhond Bono kon wel vrij snel de geur van Bandit oppakken richting De Blokhut, waar de kleine pup naartoe was gerend. Zijn speurtocht eindigde bij de kabelskibaan in Nesselande, waar de speurhond onder het hek van de waterskibaan kroop en begon te piepen. 

De waterskilocatie heeft het seizoen er al op zitten, maar met hulp van de manager van het park kon er toch ook op deze plek gezocht worden. Het spoor van de jonge hond stopte bij het toegangshek vlakbij een jachthaven in Nesselande. 

Een vierde speurhond is vandaag aan de slag gegaan en sloeg aan op diezelfde plek bij het water. De mogelijkheid bestaat dat het spoor van de hond ook geëindigd kan zijn bij de aangrenzende parkeerplaats. ,,Daar zou Bandit eventueel in een auto zijn geladen door een persoon. Maar dat heeft nog een open einde’’, zegt Joyce Edelman, die actief mee zoekt naar de pup. Op Facebook is ook te lezen dat de groep rekening houdt met dat de hond te water is geraakt.

Hoop

Ondanks het grote verdriet in de zoektocht naar de pup, laat eigenaar Olaf Pak het er niet bij zitten. ,,Zelf blijf ik natuurlijk de hoop houden dat hij misschien nog ergens opduikt’’, schrijft hij op Facebook. Hij en de andere speurders geven de moed niet op en gaan vandaag en morgen steevast door met zoeken om alles uit te sluiten. 

Quote

Zelf blijf ik altijd de hoop houden dat hij misschien nog ergens opduikt

Olaf Pak

In totaal zijn er zo’n drieduizend flyers verspreid, in tientallen Facebookgroepen berichten gedeeld en hebben meer dan 130 mensen mee helpen zoeken naar de pup.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam