Vorig jaar werd de NN Marathon Rotterdam eind oktober gehouden. Het weer was prachtig en veel lopers liepen een persoonlijk record.
Volledig scherm
Vorig jaar werd de NN Marathon Rotterdam eind oktober gehouden. Het weer was prachtig en veel lopers liepen een persoonlijk record. © Pim Ras Fotografie

Ondanks versoepelingen is het nog onzeker of Marathon Rotterdam in april door kan gaan

Lopers die in training zijn voor de NN Marathon Rotterdam, zitten nog even in onzekerheid. De organisatie hoopt vrijdag te kunnen vertellen of de marathon 10 april wel of niet doorgaat. En zo ja, in welke vorm. Met de gemeente Rotterdam wordt nog gekeken hoe de marathon kan doorgaan.

  1. John Stoop (62) laat je voelen hoe het is om blind te zijn in Rotterdam

    John Stoop (62) laat je voelen hoe het is om blind te zijn in Rotterdam

    John Stoop ziet door trombose aan zijn ogen sinds zijn 37ste bijna niets meer. Toch loopt hij dagelijks door de stad met zijn geleidehond. Dinsdag 4 oktober gaat hij aan de wandel met Rotterdammers die wel goed zien, maar niet weten hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Het is dan de Week van de Toegankelijkheid. ,,Ik hoop dat er ook automobilisten komen. Dan kunnen ze leren dat ze moeten stoppen als een blinde zijn stok uitsteekt.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam