De raffinaderij van Gunvor aan de Moezelweg.
Volledig scherm
De raffinaderij van Gunvor aan de Moezelweg. © Google

Onderhoudsstop raffinaderij Gunvor: drukte op de weg verwacht

Gunvor voert groot onderhoud uit aan de raffinaderij in de Europoort en dat kan de komende tijd leiden tot extra verkeersdrukte. Daarvoor waarschuwt het bedrijf in de Rotterdamse haven.

De komende periode zijn volgens Gunvor extra mensen aan het werk op het terrein aan de Moezelweg. Op het hoogtepunt van de onderhoudsstop gaat het om 2500 medewerkers meer dan normaal. Ook zorgt de toevoer van materialen voor extra verkeer op de A15. 

Tijdens de onderhoudsstop gaan fabrieken uit bedrijf om schoongemaakt, geïnspecteerd en gereviseerd te worden. Ook past Gunvor het complex aan voor de productie van schonere brandstoffen. De eisen voor scheepsbrandstof zijn pas aangepast. Er mag minder zwavel in zitten.

Steigers

Ook de Shell-raffinaderij in Pernis ondergaat dit voorjaar een grote onderhoudsstop. De voorbereidingen daarvan zijn inmiddels begonnen. Nu al lopen er vijfhonderd mensen extra op het terrein om steigers te bouwen en isolatie te verwijderen. Tijdens het feitelijke werk, in mei en juni, zijn er tweeduizend werklieden actief. Onder andere vaten, torens en warmtewisselaars worden geïnspecteerd, vervangen en gereinigd. 

Shell Pernis is de grootste olieraffinaderij van Europa. Op het terrein staan 66 fabrieken. Vorig jaar heeft het bedrijf al dertien fabrieken een grote beurt gegeven. Gunvor is in omvang de vierde raffinaderij in de Rotterdamse haven.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam