Volledig scherm
De Kuip moet zonder Cees de Bruin verder. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Ondernemer Cees de Bruin stopt als hoogste baas bij stadion de Kuip

Ondernemer Cees de Bruin stopt als president-commissaris van Stadion Feijenoord. Commissaris Pieter van Oord wordt zijn opvolger. Dat blijkt uit de agenda van de algemene ledenvergadering van het stadion, die op 10 december in de Kuip wordt gehouden. ,,De heer De Bruin is niet herbenoembaar’’, zo bevestigt directeur Jan van Merwijk.

Niet één, maar twee kandidaten worden naar voren geschoven om de raad van commissarissen (RvC) aan te vullen. Het gaat om Allard Castelein, president-directeur van het Havenbedrijf en Lowick Barg, financieel topman van Dura Vermeer. ‘Onder andere vanwege de complexiteit van het nieuwe stadionproject zal de huidige raad worden uitgebreid met een zesde commissaris’, zo luidt de toevoeging op de agenda.

De Bruin was jarenlang de grote trekker van het Feyenoord City-project en fervent voorstander van de bouw van een nieuw stadion voor Feyenoord. Daarvoor is het definitief ontwerp inmiddels gereed. Het masterplan Feyenoord City werd recent gepresenteerd.

Negatief

Stadion Feijenoord heeft opnieuw verlies geleden, zo blijkt uit de jaarcijfers. De Kuip eindigt dit boekjaar met een negatief saldo van bijna 7 miljoen euro, wat geheel te wijten is aan de kosten die worden gemaakt voor het ontwikkelen van het nieuwe stadion. De schuldenlast in verband met dit ambitieuze nieuwbouwplan bedraagt op dit moment zo’n 27 miljoen euro.

Los van de kosten van de stadionontwikkeling zou het stadion wél zwarte cijfers hebben geschreven, namelijk een half miljoen in de plus. De omzet steeg met ruim 16 procent ten opzichte van vorig jaar, en komt uit op dik 32 miljoen euro. Dankzij een succesvolle concertreeks van Marco Borsato én interlands bezochten ook meer mensen het stadion: ruim 1,4 miljoen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam