OBS West in Capelle aan den IJssel
Volledig scherm
OBS West in Capelle aan den IJssel © Google Streetview

Onderwijzer pakt pestkop bij arm en wordt geschorst

UpdateOmdat hij het opnam voor vier jonge gepeste kinderen, is een basisschoolonderwijzer uit Capelle aan den IJssel 1,5 week op non-actief gesteld. De kinderen, in de leeftijd 8 en 9 jaar, waren het schoolgebouw ingevlucht nadat ze werden belaagd door oudere kinderen.

Bijlage

De onderwijzer van OBS West spoedde zich naar buiten en sprak de belagers ferm toe, waarbij hij één van hen stevig bij de arm greep. De jongen heeft hiervan aangifte gedaan. De meester mag maandag weer beginnen, maar pas nadat hij zijn excuses heeft aangeboden aan één van de pestkoppen.

Directeur Jan Noordam van OBS West stelt dat hij de onderwijzer voor de klas vandaan moest houden omdat de politie en het Openbaar Ministerie onderzoek naar de zaak deden. Het voorval deed zich woensdagmiddag 5 maart voor.

'De kinderen, van wie er twee leerlingen zijn van onze school, waren buiten aan het spelen. Ze werden lastiggevallen door een groep van 12 kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar. Ik vind het buitengewoon bewonderenswaardig dat hij is opgekomen voor deze kinderen.

In een brief aan de ouders (zie bovenin) keurt diezelfde Noordam de actie van de onderwijzer - en dan vooral het beetpakincident - echter af. Voor de politie en het Openbaar Ministerie is de zaak nu afgedaan, omdat de leerkracht de pestkop een excuusbrief heeft geschreven. De Algemene Onderwijsbond is furieus. 'Te gek voor woorden,' zegt woordvoerder Liesbeth Verhegger. 'Ik vind dat alle leerkrachten 100 procent zeker moeten zijn dat de schoolleiding en het bestuur 100 procent achter hen staan in dit soort gevallen'.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam