Orlando Boldewijn.
Volledig scherm
Orlando Boldewijn. © Foto Koch

Onderzoek naar dood Orlando Boldewijn (17) vertraagd

Het onderzoek naar de dood van de Rotterdamse tiener Orlando Boldewijn (17) heeft vertraging opgelopen. Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam heeft de familie van de jongen laten het weten dat de oplevering van de definitieve rapportages van de deskundigen in de zaak is vertraagd. De oorzaak is onbekend.

Orlando kwam in februari dit jaar om het leven in de Haagse wijk Ypenburg. Zijn stoffelijk overschot werd gevonden de plas De Blauwe Loper. De jongen had half februari een date met Roy B. (27) die aan de plas woont, was daarna een week vermist en werd uiteindelijk dood gevonden.

De Hagenaar wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Orlando. Orlando werd gevonden in het water waar Roy B. vaak met zijn drijvende vissershuisje lag aangemeerd. Bij de politie heeft hij verklaard Orlando aan zijn lot te hebben overgelaten. Hij sloeg naar zijn zeggen geen alarm toen hij Orlando een tijdje na hun date in het water zag.

Het rechercheteam van de politie dat het onderzoek doet, is al enige tijd geleden aanzienlijk verkleind. De familie van Orlando wordt bijgestaan door advocaat Sébas Diekstra. Hij volgt het onderzoek op de voet en is benieuwd waardoor de vertraging in de laatste fase van het onderzoek is opgetreden. ,,Uiteraard hebben wij daar aandacht voor gevraagd,’’reageert Diekstra. ,,Maar de vertraging heeft een inhoudelijke reden en zorgvuldigheid gaat in deze zaak boven alles. Ik hoop en verwacht dat de vertraging hooguit enkele weken zal bedragen.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in! 

  1. ‘Zeer verontrustend: een 13-jarige jongen loopt met een mes rond en schroomt niet het te gebruiken’
    PREMIUM

    ‘Zeer verontrus­tend: een 13-jarige jongen loopt met een mes rond en schroomt niet het te gebruiken’

    Nog maar 13 jaar en bijna een moord op zijn geweten. Bijna, want hulpverleners duwen de slagader in het bovenbeen van het drie jaar oudere slachtoffer uit Alblasserdam dicht en redden daarmee zijn leven. Zeven keer steekt de scholier met een keukenmes in op zijn rivaal. ‘Poging tot doodslag’, stelt de rechtbank. Die legt de knaap een celstraf op van tien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. Als de straf er op zit moet de jongen in behandeling.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam