Volledig scherm

Onderzoek naar dood van Rotterdamse Raisa (28), politie zoekt naar haar vermiste broer Rebert (37)

UPDATEDe politie doet onderzoek naar de dood van de 28-jarige Raisa Fairbairn uit Rotterdam, die afgelopen dinsdagochtend rond vier uur op de Kop van Zuid door hulpdiensten uit het water werd gered. De vrouw werd gereanimeerd en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar is ze in de nacht van donderdag op vrijdag overleden. 

Het stoffelijk overschot van de vrouw is overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut om de doodsoorzaak vast te kunnen stellen. De ouders van Raisa zijn vanuit Curaçao overgekomen naar Nederland. Ze kregen vandaag nog een klap te verwerken, want hun zoon Rebert (37) wordt vermist. De politie bracht vanmiddag naar buiten dat hij in de nacht van woensdag op donderdag spoorloos is verdwenen.

Rebert Fairbairn is voor het laatst gezien bij zijn woning aan de Putsebocht in Rotterdam. Hij woont daar in een woongroep en heeft dringend zijn medicijnen nodig. Pogingen om contact met hem te krijgen en een zoektocht langs bekenden in Hoogvliet, bij wie hij mogelijk zou verblijven, hebben tot nu toe niets opgeleverd. De politie meldt dat gezien Reberts gemoedstoestand en de medische zorg die hij nodig heeft, het belangrijk is dat hij zo snel mogelijk wordt gevonden.

Quote

We willen weten hoe de vrouw daar is gekomen en wat ze daar deed

Woordvoerder politie

Vrienden van Raisa maakten enkele dagen geleden op social media bekend dat ze werd vermist. Nu roepen ze getuigen op zich bij de politie te melden als ze haar in de nacht van 6 op 7 januari op of in de nabijheid van het Landverhuizersplein hebben gezien. Ze zeggen zich niet voor te kunnen stellen dat Raisa daar in het water is gesprongen. 

De politie benadrukt niet uit te gaan van een misdrijf. Wel worden camerabeelden uitgekeken. ,,We willen weten hoe de vrouw daar is gekomen en wat ze daar deed’’, reageert een woordvoerder. ,,We hebben nog geen compleet plaatje van dit trieste verhaal en zijn nog bezig met onderzoek.’’

Volledig scherm
Hulpdiensten redden de vrouw dinsdagochtend uit het water. © MediaTV
  1. Marktkooplui vrezen songfestivaldorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’
    PREMIUM

    Marktkoop­lui vrezen songfesti­val­dorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’

    De marktkooplieden van de weekmarkt op de Binnenrotte maken zich grote zorgen over de komst van een Eurovision Village. Vertegenwoordigers van de ondernemers werden vandaag bijgepraat door de directie van de Rotterdamse songfestivalorganisatie. ,,Daar hoorden we dat we geen drie, maar vijf marktdagen zullen missen’’, zegt secretaris Laurenz van der Burg van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH).

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam