Volledig scherm
Maassluizers met een laag inkomen moeten in de toekomst vrij kunnen reizen met het openbaar vervoer. © ANP

Onderzoek naar vrij reizen voor minima in Maassluis

Maassluizers met een laag inkomen moeten in de toekomst vrij kunnen reizen met het openbaar vervoer. Het nieuwe college wil de mogelijkheden van een zogenoemd keuzebudget onderzoeken. Dat is te lezen in het coalitieakkoord ‘Samen Maassluis. Investeren in een duurzame toekomst’.

Om inwoners met de laagste inkomens het beter mogelijk te maken mee te kunnen doen in de samenleving en eenzaamheid te bestrijden, stellen we een nader te bepalen keuzebudget openbaar vervoer beschikbaar voor minima, zo schrijft de nieuwe coalitie van CDA, VVD, PvdA en D66 in haar onlangs gepresenteerde akkoord. Voor de concrete uitvoering gaat de nieuwe portefeuillehouder straks in gesprek met betrokken partners.

In Schiedam is het vrij vervoer voor minima al een paar jaar succesvol. In de jeneverstad maken meer mensen dan verwacht gebruik van het openbaar vervoer. Ook neemt hun kwaliteit van leven toe, bleek uit een enquête vorig jaar. De drempel om te reizen wordt met de regeling, die op 1 oktober afloopt, weggenomen.

Daarnaast gaat het nieuwe Maassluise stadsbestuur zich hard maken voor een openbaar vervoer-verbinding naar de nieuwe begraafplaats aan de Vlaardingsedijk, een vurige wens van veel fracties. Mocht dit niet haalbaar blijken, dan wordt naar alternatieve duurzame mogelijkheden gezocht om lokaal openbaar vervoer te realiseren naar de haltes van de Hoekse Lijn en begraafplaats.

Verder zal Maassluis, als er zich kansen aandienen om vervoer over water aan te bieden, daar gelijk op inspelen. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Waterweg en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam