Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Onderzoek: overstap van raffinaderij naar nieuw werk lastig

ArbeidsmarktWie had dat gedacht: van een vetbetaalde baan in de kolen, naar sleutelen aan een windmolen. De overstap van de fossiele industrie naar ander werk lijkt eenvoudig, maar kan in de praktijk lastig zijn. Dat staat in een onderzoek naar de gevolgen van de energietransitie voor de arbeidsmarkt in de Rotterdamse haven.

Het onderzoek is gedaan in opdracht van werkgevers in de haven, de gemeente en het Havenbedrijf Rotterdam. Zij wilden weten of het personeel makkelijk een nieuwe baan vindt als het werk bij de olieraffinaderijen, de kolencentrales, tankopslagbedrijven en chemiefabrieken terugloopt.

Ja, is het antwoord van het onderzoeks- en adviesbureau Birch Consultants in het rapport Transities in de haven. Want technisch personeel is overal welkom. In alle technische beroepen zijn vacatures, ook in de opkomende sector van duurzame energie.

Toch verwachten de Birch-onderzoekers problemen. Het nieuwe werk is voor veel werknemers te anders, vrezen zij. Ook constateren zij dat het personeel bij 'fossiele' bedrijven als Shell en Uniper nu meer verdient en betere arbeidsvoorwaarden heeft dan het bij andere werkgevers zal krijgen.

Ouder

Quote

Behalve over de techniek zal het ook steeds vaker over it gaan

Bas Janssen

De leeftijd maakt de overstap nog lastiger, zeggen zij. De helft van de werknemers in de petrochemie is ouder dan 45 jaar, waardoor ze een veel beter salaris hebben dan hun jongere concurrenten op de arbeidsmarkt. ,,Oudere werknemers zijn over het algemeen ook lastiger om te scholen'', zegt directeur Bas Janssen van Deltalinqs, de koepelorganisatie van de Rotterdamse havenindustrie.

Tegelijkertijd vindt hij dat de Birch-onderzoekers 'een te beperkte blik hebben'. ,,De energietransitie is een proces van decennia. De oude garde zal zijn pensioen halen bij de raffinaderijen. De jongeren die nu in de industrie aan de slag gaan, moeten we breder opleiden. Maar geen enkele jongere gaat er tegenwoordig van uit jarenlang dezelfde baan te hebben.''

De petrochemie is in de Rotterdamse regio goed voor zo'n 12.000 banen. Het werk verandert door digitalisering, automatisering en klimaatregelgeving. De verwachting is dat de fossiele industrie in belang afneemt, terwijl het aandeel van schonere energiebronnen als wind- en zonnestroom groeit en ook het aantal
biobased-fabrieken toeneemt.

Deltalinqs-directeur Janssen ziet zich door
Transities in de haven gesterkt in zijn mening dat opleidingen breder moeten worden en bedrijven meer aandacht moeten hebben voor scholing. ,,Behalve over de techniek zal het ook steeds vaker over it gaan.''

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam