Volledig scherm
Op 4 november werd voor Dairon een stille tocht gehouden. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Onderzoek ‘vergismoord’ op Katendrecht breidt uit naar Curaçao

Het onderzoek naar de schietpartij in de Rotterdamse wijk Katendrecht waarbij op 28 oktober vorig jaar Dairon Alberto om het leven kwam, wordt verplaatst naar Curaçao. De politie heeft een tip gekregen dat de dader naar Curaçao zou zijn gevlucht. 

Dairon werd neergeschoten toen hij met wat vrienden rondhing in de Rechthuislaan. Er kwam een man met een wapen aanrennen en schoot gericht op het groepje. De mannen zochten een veilig heenkomen, maar Dairon kon niet wegkomen. Hij werd van dichtbij doodgeschoten. 

Vervolgliquidaties

Vrij snel na de dood van de 32-jarige Rotterdammer ging het verhaal rond dat sprake zou zijn van een vergismoord. Later kwam ook het onderzoeksteam tot die conclusie. Wie dan wel het doelwit was, en waarom kan de politie nog niet zeggen.    

Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) dat het onderzoek doet zegt rekening te houden met verschillende scenario’s. Eén ervan is dat de dodelijke schietpartij een verrekening is voor een eerdere liquidatie. Binnen dit scenario is het niet ondenkbaar dat de liquidatie van Dairon weer tot een andere schietpartij zal leiden. 

Getuigen van de fatale schietpartij op Katendrecht laten niets of niet veel los aan de politie. De vader van Dairon roept mensen op die iets weten wat voor het onderzoek belangrijk kan zijn, met de politie te gaan praten.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

  • Wow, dit is te gek! (68%)
  • Is dit alles...? Valt een beetje tegen (17%)
  • Het heeft inderdaad veel weg van de Kuip (15%)
27805 stemmen