De waterzuiveringsinstallatie in het Dokhavenpark in Rotterdam Charlois speelt een grote rol in het rioolwateronderzoek.
Volledig scherm
PREMIUM
De waterzuiveringsinstallatie in het Dokhavenpark in Rotterdam Charlois speelt een grote rol in het rioolwateronderzoek. © Marco de Swart

Onderzoekers speuren nu ook in rioolwater naar Britse en andere varianten (en wel hierom)

Onderzoekers van het Erasmus MC speuren naar de nieuwe coronavarianten in het rioolwater. De vrees is dat de mogelijk besmettelijkere Britse variant de komende maanden de overhand krijgt. Dat wordt op deze manier nauwlettend gevolgd.

 1. Wat mooi: Op deze manier worden de slachtoffers van het bombardement vanavond herdacht
  PREMIUM

  Wat mooi: Op deze manier worden de slachtof­fers van het bombarde­ment vanavond herdacht

  De slachtoffers van het bombardement van 14 mei 1940 op Rotterdam worden zaterdagavond op een wel heel bijzondere manier herdacht. Alle namen worden geprojecteerd op de nieuwe woontoren OurDomain aan de Rotterdamse Blaak. Die is gebouwd op het laatste stukje braakliggende grond na het bombardement. Het was ook de plek die de Duitse piloten in hun navigatie hadden staan als mikpunt voor het afwerpen van hun verwoestende brandbommen.
 2. Corona in het rioolwater: in de regio daalt het aantal virusdeeltjes, Rotterdam scoort nog altijd hoog

  Corona in het rioolwater: in de regio daalt het aantal virusdeel­tjes, Rotterdam scoort nog altijd hoog

  In het regionale rioolwater is het aantal virusdeeltjes gedaald. Maar vergeleken met grote delen van Nederland scoren Rotterdam en omgeving nog altijd hoog. Dit blijkt uit een eerste publicatie van het rioolwateronderzoek in de Rotterdamse regio. De cijfers geven een indicatie van de verspreiding van het coronavirus, maar het is nog onzeker welke invloed bijvoorbeeld regen heeft.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam