De waterzuiveringsinstallatie in het Dokhavenpark in Rotterdam Charlois speelt een grote rol in het rioolwateronderzoek.
Volledig scherm
PREMIUM
De waterzuiveringsinstallatie in het Dokhavenpark in Rotterdam Charlois speelt een grote rol in het rioolwateronderzoek. © Marco de Swart

Onderzoekers speuren nu ook in rioolwater naar Britse en andere varianten (en wel hierom)

Onderzoekers van het Erasmus MC speuren naar de nieuwe coronavarianten in het rioolwater. De vrees is dat de mogelijk besmettelijkere Britse variant de komende maanden de overhand krijgt. Dat wordt op deze manier nauwlettend gevolgd.

 1. Corona in het rioolwater: in de regio daalt het aantal virusdeeltjes, Rotterdam scoort nog altijd hoog

  Corona in het rioolwater: in de regio daalt het aantal virusdeel­tjes, Rotterdam scoort nog altijd hoog

  In het regionale rioolwater is het aantal virusdeeltjes gedaald. Maar vergeleken met grote delen van Nederland scoren Rotterdam en omgeving nog altijd hoog. Dit blijkt uit een eerste publicatie van het rioolwateronderzoek in de Rotterdamse regio. De cijfers geven een indicatie van de verspreiding van het coronavirus, maar het is nog onzeker welke invloed bijvoorbeeld regen heeft.
 2. Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’
  PREMIUM

  Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’

  Als starter sta je normaal al voor uitdagingen genoeg, maar zeker als je tijdens een pandemie voor het eerst aan de bak moet zien te komen. VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van vakbond VCP, vroeg onlangs aandacht voor deze groep werkenden, die tussen wal en schip dreigt te vallen. Drie starters op de arbeidsmarkt vertellen over hun ervaringen van het afgelopen jaar. ,,Uiteindelijk bracht ik zestien uur per dag in dezelfde ruimte door.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. In brand gestoken auto was mogelijk aanslag op pandeigenaar
  Play

  In brand gestoken auto was mogelijk aanslag op pandeige­naar

 2. Samenvatting | FC Twente - Feyenoord
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | FC Twente - Feyenoord

  21 februari

Rotterdam