Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Onrust onder douaniers na nieuw corruptieschandaal

Bij de Rotterdamse douane is grote onrust ontstaan nu opnieuw een corruptieschandaal aan het licht is gekomen. Drie douaniers zijn afgelopen week geschorst vanwege de verdenking van het doorlaten voor drugs tegen betaling.

Het gaat om een Schiedammer (34), een Hagenaar (37) en Rotterdammer (31). ,,Er is paniek in de tent’’, zegt een douanier. ,,Van collega’s begrijp ik dat ze blij zijn dat ze ouder zijn dan de drie die verdacht worden, zodat niet met schuine ogen naar hen kan worden gekeken. Maar er groeit onderhand wel een sfeertje van ‘wie kan ik hier nog vertrouwen?’’

  1. Tientallen scholieren willen op vuist na afspraak via social media

    Tientallen scholieren willen op vuist na afspraak via social media

    Tientallen scholieren in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn betrokken geraakt bij een handgemeen. Een jongen van het Comenius College dreigde te worden afgetuigd door leerlingen van één of meerdere andere scholen, maar docenten konden voorkomen dat het slachtoffer serieuze klappen kreeg. Het Comenius College (mavo, havo en vwo) meldt dat er aangifte is gedaan. ,,We nemen deze zaak hoog op en gaan het onderzoeken’’, aldus een woordvoerder van de politie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam