Deze foto werd eerder gemaakt in het nieuwe gebouw van het Avicenna College in Rotterdam-Zuid.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze foto werd eerder gemaakt in het nieuwe gebouw van het Avicenna College in Rotterdam-Zuid. © Jan de Groen

Onrust op Avicenna College: docenten maken zich zorgen over toekomst islamitische school

Docenten van het Avicenna College maken zich ernstige zorgen over de toekomst van de islamitische school in Rotterdam. Dat hebben zij in een brief, die in handen is van deze krant, aan de ouders van de ruim achthonderd leerlingen laten weten. De middelbare school komt voort uit het in 2013 gesloten Ibn Ghaldoun, dat in opspraak kwam na examenfraude.

Quote

Wim Littooij is degene die ervoor heeft gezorgd dat deze prachtige school er staat

Docenten Avicenna College

De raad van toezicht van het Avicenna in Rotterdam-Zuid heeft laten weten niet verder te willen met directeur Wim Littooij. Dat is bij docenten in het verkeerde keelgat geschoten. Het gaat de school de laatste jaren voor de wind. Het leerlingenaantal groeit rap, er liggen plannen voor een tweede vestiging in Rotterdam-Noord en de inspectierapporten zijn lovend. Dat heeft de school volgens docenten voornamelijk te danken aan Littooij.

Nadat op het Ibn Ghaldoun de grootste examenfraude van Nederland aan het licht kwam, ontfermde het christelijke schoolbestuur CVO zich over de leerlingen die plotsklaps zonder school zaten. Met Littooij aan het hoofd maakte de school een doorstart. ,,Hij is degene die ervoor heeft gezorgd dat deze prachtige school er staat’’, schrijven de docenten aan de ouders. ,,Een school met zeer goede financiën, zeer goede kwaliteit van onderwijs, enorm veel aanmeldingen, een goede islamitische identiteit, sterke betrekkingen met de lokale en landelijke politiek, in de toekomst een tweede locatie en ga zo maar door.” Op de brief van de docenten zijn honderden reacties binnen gekomen van ouders die hun steun betuigen. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam