Volledig scherm
De beroemde ijsvogel vastgevroren in een blok ijs. © Natuurhistorisch Museum

Onthulling bevroren ijsvogel wordt gevierd met speciaal ijsvogel-ijs

De ingevroren ijsvogel die begin maart viral ging is vanaf woensdag te zien in het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam. De onthulling wordt gevierd met gratis ijsvogel-ijs. 

De 13-jarige Christoph van Ingen uit Oostzaan ontdekte de fluoriserende ijsvogel onder het ijs tijdens het schaatsen. Nadat hij foto's op Instagram zette, gingen deze de wereld over. Het Natuurhistorisch Museum liet al snel weten het dier heel graag in z'n collectie te willen voor hun verzameling 'Dode dieren met een verhaal'. 

De ingevroren ijsvogel zal in het originele ijsblok te zien zijn.  Het dode dier wordt tentoongesteld in een speciale geklimatiseerde vitrine van min twintig graden celsius. Volgens het Natuurhistorisch Museum zijn de afgelopen tijd verschillende vriezers voor deze klus getest. Het is overigens nog onduidelijk hoe lang de ijsvogel in het originele ijs te zien zal zijn. Het ijs zal na een tijdje uitdrogen en doffer worden. 

Na de onthulling die om 12:00 uur plaatsvindt, gaat de IJscoman van Rotterdam speciaal 'IJsvogel-ijs' scheppen. Volgens ijscoman Sander-Pieter Gladpootjes bestaat het ijs uit de kleuren van de ijsvogel: blauw en oranje. ,,Het blauwe ijs heeft de smaak van kauwgomballen en het oranje ijs smaakt naar sinaasappel. Een bijzondere combinatie dus.'' 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam