Volledig scherm
Het Helinium in Hellevoetsluis. © Google streetview still

Ontslagen docente sleept Helinium voor rechter

De poging om een docente van het Helinium in Hellevoetsluis te ontslaan, loopt uit de hand. De vrouw sleepte het bestuur achter de middelbare school vandaag voor de rechter. Haar advocaat noemt de ex-werkgever een leugenaar.

Leneke Kieviet werkte al 16 jaar als docente op het Helinium in Hellevoetsluis, waar ze onder meer Engels gaf. Vlak voor de zomervakantie in 2017 werd ze ontslagen, voor haar gevoel vanuit het niets. Enkele weken eerder was er nog geen vuiltje aan de lucht in haar functioneringsgesprek.

Paul Slier, bestuurder van de scholenkoepel waartoe het Helinium behoort, zegt echter dat er al langere tijd onvrede bestond over Kieviet. ,,Ze sprak op beledigende toon tegen haar leidinggevenden, collega’s en zelfs leerlingen.” Deze klachten zijn echter niet vastgelegd in een dossier.

Quote

Ik had vertrouwen in de schoollei­ding en dacht dat ik open mocht spreken

Leneke Kieviet

Kieviet ontkent dat ze beledigend is geweest, zij zegt alleen kritisch te zijn. ,,Iets waarvan ik dacht dat ik erom werd gewaardeerd, ook als lid van de medezeggenschapsraad”, zei ze ter zitting. ,,Ik had vertrouwen in de schoolleiding en dacht dat ik open mocht spreken.”

De docente wil niets liever dan weer voor de klas staan, zoals ze al 44 jaar doet. Ze mist haar collega’s en leerlingen. Volgens haar ex-werkgever Slier is dit onmogelijk, vanwege de verstoorde relatie en door Kieviets houding. ,,Ik zou er iemand bij moeten zetten in de klas, vanwege de veiligheid van de kinderen.” Die opmerking schoot bij Kieviet en haar advocaat in het verkeerde keelgat. ,,Een schande! Leugenaar!” De rechtbank bepaalt binnen zes weken of de docent haar werk mag hervatten of het ontslag moet accepteren. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam