Volledig scherm
De ontsnapte gevangene is weer aangehouden. © MediaTV

Ontsnapte gevangene De Schie is aangehouden

De 26-jarige Rotterdammer die 28 december met behulp van een Goudse handlanger wist te ontsnappen uit de gevangenis De Schie is weer aangehouden. Agenten die een pand aan de 1e Middellandstraat in Rotterdam in de gaten hielden, zagen hem daar binnenwandelen. 

Agenten volgden de man en konden hem daarna makkelijk aanhouden. Sinds zijn ontsnapping werd  naar de veroordeelde Rotterdammer gezocht. 

De  man verstopte zich bij zijn ontsnapping uit de gevangenis in een vuilniszak en werd zo op een karretje naar buiten gereden. Een medewerker van de gevangenis zou hebben meegeholpen met duwen, hetgeen tot grote hilariteit onder gevangenen leidde.  

De agenten herkenden hem via de foto's die eerder waren verspreid. De handlanger - die de gevangene hielp met ontsnappen - is eerder in Rotterdam aangehouden. De 26-jarige Rotterdammer zal zijn straf, een jaar cel, alsnog moeten uitzitten. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio Rotterdam? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam