BlueCity 010

GEZOCHT: 50.000 PLASTIC FLESSEN. Ontwerper Foekje Fleur gaat de plastic soup indammen - en heeft daar JOUW afval voor nodig! Duik in je voorraadkast/kelder, lever al die hardplastic flessen in bij #BlueCity010 en maak deel uit van onze #CircularCommunity. Meer lezen? Check: http://bit.ly/CCFoekjeFleur

Ontwerpster zoekt 50.000 plastic flessen om zeepschaaltjes te maken

De Rotterdamse ontwerpster Foekje Fleur zoekt 50.000 plastic flessen. Hiervan wil ze zeepbakjes maken om te voorkomen dat nieuwe flessen moeten worden gemaakt. 

Quote

Met mijn zeepschaal­tje kun je straks gewoon een blok zeep gebruiken en dat scheelt een heleboel plastic flessen

,,Ik zoek 50.000 polyethyleen flessen waarvan ik zeepschaaltjes ga maken. Dit moet het gebruik van plastic ontmoedigen’’, zo luidt de boodschap van het filmpje. De Rotterdamse vindt het gebruik van vloeibare zeep, een combinatie van water en zeep, onnodig en roept op om gebruik te maken van bok zeep. Een blok zeep dat dankzij haar vaste vorm niet in een fles hoeft.

,,Met mijn zeepschaaltje kun je straks gewoon een blok zeep gebruiken en dat scheelt een heleboel plastic flessen’’, aldus Foekje Fleur. De Rotterdamse ontwerpster werd bekend met haar flesvazen die zijn geïnspireerd op plastic flessen die ze vond langs de Maas. Ook met dit nieuwe project wil ze een bijdrage leveren aan de bewustwording dat de wereld langzamerhand verzadigd raakt met afval dat niet afbreekbaar is.

De ontwerpster zoekt PE (ofwel: polyethyleen) flessen (de code staat onderaan de fles als PE of HDPE) waar vloeibare zeep in heeft gezeten: van shampoo tot wasverzachter. Ze gaat de duizenden flessen sorteren, malen, wassen, smelten, zuiveren en omvormen zeepbakjes.

Wie flessen heeft staan, kan ze inleveren bij BlueCity in het oude Tropicana aan de Maasboulevard 100 in Rotterdam. Inleveren kan tot en met 30 juni in de grote bak in de centrale hal van BlueCity.

Volledig scherm
De vazencollectie van Foekje Fleur waarmee ze bekendheid verwierf. © gratis

In samenwerking met indebuurt Rotterdam