Een van de twee locaties van de Willibrordschool in Bergschenhoek, die al voor de lockdown sloot vanwege de vele besmettingen.
Volledig scherm
Een van de twee locaties van de Willibrordschool in Bergschenhoek, die al voor de lockdown sloot vanwege de vele besmettingen. © Rob van Elewout

Op deze basisschool dook de Britse variant van het coronavirus op

De rooms-katholieke basisschool Willibrord in Bergschenhoek is middelpunt van het grote onderzoek naar de verspreiding van de Britse variant van het coronavirus. Van de zeker veertig leerkrachten, leerlingen en ouders die besmet zijn geraakt, blijken er minstens vijf deze mutatie te hebben. Deze is waarschijnlijk besmettelijker.

 1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.
 2. PvdA’er Sarah Reitema start actie #IHadASafeAbortion: ‘Bek opentrekken als mensenrechten in geding komen’
  PREMIUM

  PvdA’er Sarah Reitema start actie #IHadASa­feA­bor­ti­on: ‘Bek opentrek­ken als mensenrech­ten in geding komen’

  Gemeenteraadslid Sarah Reitema van de PvdA in Rotterdam spreekt zich uit tegen het schrappen van het landelijke recht op abortus in de VS. Ze doet dat door middel van een persoonlijke ontboezeming. ,,Ik geloof dat meer mensen dan je denkt minstens een keer in hun leven gebruik hebben gemaakt van hun natuurlijke recht op abortus, ik ook”, schrijft ze op Twitter.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam