Een van de twee locaties van de Willibrordschool in Bergschenhoek, die al voor de lockdown sloot vanwege de vele besmettingen.
Volledig scherm
Een van de twee locaties van de Willibrordschool in Bergschenhoek, die al voor de lockdown sloot vanwege de vele besmettingen. © Rob van Elewout

Op deze basisschool dook de Britse variant van het coronavirus op

De rooms-katholieke basisschool Willibrord in Bergschenhoek is middelpunt van het grote onderzoek naar de verspreiding van de Britse variant van het coronavirus. Van de zeker veertig leerkrachten, leerlingen en ouders die besmet zijn geraakt, blijken er minstens vijf deze mutatie te hebben. Deze is waarschijnlijk besmettelijker.

  1. In de tijd waarin hoeren en dronken zeelui nog op Katendrecht liepen, kon je moeiteloos een woning vinden
    PREMIUM
    column

    In de tijd waarin hoeren en dronken zeelui nog op Katend­recht liepen, kon je moeiteloos een woning vinden

    Een Rotterdams accent valt nogal op in Amsterdam. Ze vragen dan ook steevast waar ik precies woon. ,,Geboren en getogen op Zuid!’’, roep ik dan. En dan zie je hun ogen oplichten. Want het luxe Kop van Zuid kennen ze wel. Woon ik soms ook in een woontoren of nieuwbouwwijk? Natuurlijk niet. De middenmoter kan geen 1500 euro aan huur ophoesten. En sociale huurwoningen zijn er in de hele omtrek amper meer te krijgen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam