Het strand van Hoek van Holland
Volledig scherm
Het strand van Hoek van Holland © Strandweer.nu

Op deze plekken in de Rotterdamse regio kun je virtueel uitwaaien

Het coronavirus zorgt ervoor dat mensen niet veel van de lente en de natuur meekrijgen. Toch is er een troost: de vele webcams die verspreid in de regio hangen, zorgen voor een actueel én mooi beeld van de natuur. Dat wordt dus virtueel uitwaaien aan de Voornse kust, de Nieuwe Maas of in het park.

De ‘route’ begint bij het strand van Hoek van Holland, waar momenteel slechts een handjevol mensen over de boulevard loopt. De lege strandtenten en andere horecagelegenheden tonen nogmaals hoe serieus de coronacrisis momenteel is. Bekijk de zonnige beelden hier.

Tekst gaat verder onder de foto.

De Eerste  Slag in Rockanje.
Volledig scherm
De Eerste Slag in Rockanje. © Westvoorne Live

Ook op het strand van Rockanje Eerste Slag is het rustig. Enkele wandelaars genieten van de rust en de ruimte. Waar het op het strand in het eerste echte lenteweekend normaal gesproken druk zou zijn, zal dat dit weekend heel anders zijn. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Het nest van een buizerd.
Volledig scherm
Het nest van een buizerd. © Stichting NestkastLive

Door naar de Hoeksche Waard, waar live mee kan worden gekeken in het nest van een buizerd. Het nest bevindt zich op een particulier terrein, in een bosrijk gebied. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Haven in de vesting van Hellevoetsluis.
Volledig scherm
Haven in de vesting van Hellevoetsluis. © Webcam Hellevoetsluis

Neerstrijken in de pittoreske haven van Hellevoetsluis kan eveneens. Via de webcam kan zelfs worden ingezoomd op het Droogdok Jan Blanken, het gemeentehuis van de vestingstad en de Koningskade. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Uitzicht op de Nieuwe Maas in Rotterdam.
Volledig scherm
Uitzicht op de Nieuwe Maas in Rotterdam. © Webcam-Rotterdam.nl

Wie liever in de stad blijft en tóch een stukje natuur wil zien, kan zijn hart ophalen bij deze beelden van de Rotterdamse wijk De Esch. Een mooi uitzicht op de Nieuwe Maas, wat groen en af en toe wat voorbijvarende schepen. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Voorbijvarende schepen bekijken in Maassluis.
Volledig scherm
Voorbijvarende schepen bekijken in Maassluis. © Webcam-Maassluis.nl

Wie nog meer scheepsvaartverkeer wil zien, moet weer afdwalen richting Maassluis. Nu het wordt afgeraden om massaal naar het strand van de Maasvlakte te gaan, kunnen de voorbijgaande schepen wel vanaf de andere kant worden bekeken. 

  1. Rotterdamse sportschoolhouder baalt van beleid van gemeente: ‘Ze willen met de eer strijken, maar ze handelen hypocriet’
    PREMIUM

    Rotterdam­se sport­school­hou­der baalt van beleid van gemeente: ‘Ze willen met de eer strijken, maar ze handelen hypocriet’

    Joost Kroesen van Anytime Fitness in de Rotterdamse wijk Nesselande is het niet eens met het beleid van de gemeente Rotterdam. Hij wil op een veld tegenover de sportschool partytenten neerzetten om sporters tijdens de workout in de buitenlucht te beschermen tegen de hitte. De gemeente steekt daar echter een stokje voor. In een bericht op Facebook uit hij zijn frustraties. ,,Ze zeggen ondernemers te steunen, maar leveren geen maatwerk.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam