Kelly Leeuwis bij een van de Bike Repair Stations in Rotterdam.
Volledig scherm
Kelly Leeuwis bij een van de Bike Repair Stations in Rotterdam. © Michelle Urbiztondo

Op drie plekken in de stad kun je vanaf nu gratis je fiets repareren (en hulp krijgen als je niet weet hoe het moet)

Lekke band, ketting eraf of rem kapot? Schiet dan niet direct in de stress, want je probleem is zo gefixt bij een van de drie ‘Bike Repair Stations’ in Rotterdam. Maar wel onder een voorwaarde: je doet het zelf. Een van de bedenkers, Kelly Leeuwis, vertelt erover. 

 1. Mysterie in de Stormpolder: wat doet deze immense, knalgele stalen constructie daar?
  PREMIUM

  Mysterie in de Stormpol­der: wat doet deze immense, knalgele stalen construc­tie daar?

  De Stormpolder in Krimpen aan den IJssel bulkt van de mysteries. Zoals die van de enorme gele constructie van stalen buizen en binten, die op het terrein van de scheepswerf Zwijnenburg ligt opgeslagen. Het lijkt op een gigantische, gedemonteerde kermisattractie of een stukje Stormvloedkering, maar het ís de top van de goede oude Taklift 7, een beroemdheid uit de Rotterdamse haven. En inzet van een al lang voortslepende arbitragezaak.
 2. Merijn surft door Rotterdam met een surfboard van 500 plastic bekers

  Merijn surft door Rotterdam met een surfboard van 500 plastic bekers

  Surfer en klimaatactivist Merijn Tinga (49) surft woensdag met een elektrisch surfboard, gemaakt van gebruikte wegwerpbekers, door de Rotterdamse wateren. Hij doet Rotterdam aan in zijn route van Brussel naar Amsterdam om aandacht te vragen voor de vijf miljoen plastic bekers die iedere ochtend in de Nederlandse prullenbakken belanden. ,,Als je al die vijf miljoen bekers achter elkaar legt, zijn ze 385 kilometer lang en zover ga ik ook surfen.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam