Columnist Wessel Penning.
Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Wessel Penning. © Jan de Groen

Op het fietspad vormden honderden studenten een blauw-witte rij die nooit meer leek op te houden

columnHet was dinsdagavond en in groepen fietsten ze langs het kanaal aan de Gordelweg. Ze waren herkenbaar aan hun uniformen: witte pantalon, blauw colbert, wit overhemd, met zeker een knoopje los of met onverschillig geknoopte stropdas. De studenten van Skadi.

 1. Elvis-dienst moet Ommoord weer opbeuren, want niets zalft zo zalig als de stem van The King
  PREMIUM

  El­vis-dienst moet Ommoord weer opbeuren, want niets zalft zo zalig als de stem van The King

  In tijden van nood zitten de kerken vol. En nood is er: een oorlog in Europa, een voor burgers steeds nijpender wordende energiecrisis en volop onvrede. Dikke kans dus dat de Open Hofkerk in Rotterdam-Ommoord eind volgende maand mudvol zit bij de speciale Elvis-dienst van dominee Fred Omvlee. Want niets zalft zo zalig als de zwoele stem van The King met zijn oeuvre aan gospels. ‘Elvis raakt je in je ziel’.
 2. Deze horeca bieden mensen gratis warmte én een maaltijd aan: ‘We kunnen echt iets betekenen’

  Deze horeca bieden mensen gratis warmte én een maaltijd aan: ‘We kunnen echt iets betekenen’

  Heating and eating: dat is het nieuwe initiatief van crisiscatering Hotsput Hutspot en Talentfabriek010, waardoor Rotterdammers die hun energierekening zien stijgen niet langer hoeven te kiezen tussen het verwarmen van hun huis of een fatsoenlijke maaltijd. Verschillende horeca bieden mensen een warme (werk)plek aan, met daarbij een door iemand anders gedoneerde maaltijd, vertelt Bob Richters van Hotspot Hutspot.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam