Op jacht naar sticker met Rotterdamse muziek

ChipEen bijzondere stadstour van Case Lagendijk leidt op 11 mei langs 140 roze stickers met chip. Wie deze aantikt met een telefoon, hoort muziek uit Rotterdam.

Lagendijk is in zijn vrije tijd stadsgids. Regelmatig organiseert hij tours genaamd Urban Walk. Op 11 mei doet hij dat helemaal anders. Op een traject van 5 kilometer, heeft hij 140 stickers geplakt. Als deelnemers hun telefoon tegen de plakker aandrukken, krijgen zij een optreden te zien van een Rotterdamse artiest. ,,Ik ben best trots op alle Rotterdamse artiesten die we hebben en wilde ze zo een podium bieden’’, zegt Lagendijk.

 1. EUR neemt maatregelen: verdachte seksueel geweld volgt op andere dagen college
  PREMIUM

  EUR neemt maatrege­len: verdachte seksueel geweld volgt op andere dagen college

  De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft maatregelen getroffen, zodat studente Cece Dao (21) niet meer geconfronteerd wordt met de man die haar seksueel belaagd zou hebben. Toen de van oorsprong Vietnamese studente na een uitwisseling vorige maand terugkwam op de universiteit, bleek ze tot haar grote schrik bij dezelfde verplichte lessen te zijn ingedeeld. Er is nu gezorgd dat zij en de man op andere dagen colleges volgen.
 2. Man (22) die openhartoperatie op straat kreeg na steekpartij Club Vibes, maakt het beter

  Man (22) die openhart­ope­ra­tie op straat kreeg na steekpar­tij Club Vibes, maakt het beter

  De 22-jarige man die op 29 december vorig jaar bij een steekpartij bij Club Vibes zwaargewond raakte maakt het beter. Dat meldt zijn advocaat. Hij werd samen met vier vrienden die zaterdagochtend bij het verlaten van de Rotterdamse discotheek geslagen en met scherpe voorwerpen gestoken. Het 22-jarige slachtoffer kreeg op straat een openhartoperatie. Hij was vandaag bij de zitting tegen de verdachte aanwezig.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam