Het nieuwe natuurgebied in Poortugaal gaat lijken op de Rhoonse Grienden, het bekende stuk natuur even verderop langs de Oude Maas.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe natuurgebied in Poortugaal gaat lijken op de Rhoonse Grienden, het bekende stuk natuur even verderop langs de Oude Maas. © Stichting Zuid-Hollands Landschap

Op voormalig terrein van zorginstelling komt een ruig nieuw stuk ‘oernatuur’ (en dat is ideaal voor de bever)

Goed nieuws voor liefhebbers van de Rhoonse Grienden: bij Poortugaal komt nog zo’n ruig natuurgebied. Een voormalig terrein van zorginstelling Antes pal langs de Oude Maas is namelijk gekocht door het Zuid-Hollands Landschap. De natuurbeschermers maken er weer zoetwatergetijdennatuur van met wilgengrienden. Ideaal leefgebied voor de bever.

 1. Uitgelekte opname laat horen hoe ambtenaren informatie achterhouden voor gemeenteraad
  PREMIUM

  Uitgelekte opname laat horen hoe ambtenaren informatie achterhou­den voor gemeente­raad

  Gemeenteraadsleden ‘hopen dat het niet waar is’ en spreken van een ‘regelrechte ramp’, het college van burgemeester en wethouders zegt ‘geschrokken’ te zijn. Een uitgelekte geluidsopname, waarin te horen is hoe twee ambtenaren de gemeenteraad om de tuin proberen te leiden om zo een kostbare investering van de grond te krijgen, zet de politieke verhoudingen in Vlaardingen op scherp.
 2. Onder rook van De Kuip ligt een prijswinnende wandelroute, maar je moet zoeken om er te komen
  PREMIUM

  Onder rook van De Kuip ligt een prijswin­nen­de wandelrou­te, maar je moet zoeken om er te komen

  Lekker lope te lope, Rotterdammers zijn er dol op. Rondje plas, langs de Maas, het Zuiderpark. En nu ook: Rondje Stadionpark, een ruim 5 kilometer lange route door het groen op trapafstand van De Kuip. Het parcours won vorige maand zelfs de LoopAward 2021, het beste loopinitiatief van Nederland. Het AD Rotterdams Dagblad neemt de proef op de som. Dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Het is even spoorzoeken, maar dan heb je ook wat.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam