Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Marcelle Davidse

Op zoek naar een openbaar toilet? Dan moet je niet in Nissewaard en Vlaardingen zijn

Mensen met hoge nood kunnen beter niet naar Nissewaard en Vlaardingen gaan. De twee gemeenten behoren tot de minst gastvrije toiletgemeenten van Nederland. Nissewaard bungelt, net zoals twee jaar geleden, helemaal onderaan. Dit blijkt uit onderzoek van Toiletalliantie en de applicatie HogeNood.

In Nissewaard is dit jaar geen enkel openbaar toilet bijgekomen. Er is daar maar één openbaar toilet per 6.557 inwoners. De bedoeling is, volgens de Toiletalliantie, dat er om de 500 meter een openbaar toilet is in elke gemeente.

Ook Vlaardingen scoort niet al te best: hier is er 1 openbare wc per 4.878 inwoners. Ook buurgemeente Schiedam heeft een behoorlijke daling in het aantal openbare toiletten. De stad zakte van plek 13 naar 30. Rotterdam is daarentegen wél gestegen op de toiletranglijst. Zij gingen van plek 20 naar 16. De Maasstad doet het dus een stuk beter dan de andere regiogemeenten.

Onderzoek

Het onderzoek van de Toiletalliantie, waar onder meer de Maag Lever Darm Stichting bij aangesloten is, heeft gekeken naar hoeveel inwoners één toilet moeten delen. Hoe minder inwoners per toilet, hoe hoger een gemeente op de ranglijst staat.

Uit het landelijke onderzoek blijkt dat het toilettekort nog groot is, ondanks dat er wel een toename is. Dit zorgt ervoor dat mensen met buik- en blaasproblemen niet onbezorgd op pad kunnen. De stress en schaamte die hierbij komt kijken, kan voorkomen worden met een goed toiletbeleid, vindt de Toiletalliantie.

  1. Echte clubliefde: vlucht gemist, dus dan maar twintig uur karren om Feyenoord te zien

    Echte clubliefde: vlucht gemist, dus dan maar twintig uur karren om Feyenoord te zien

    Een gevalletje échte clubliefde: als je het vliegtuig mist, dan stap je gewoon in de auto om Feyenoord in Portugal aan te moedigen. Fred Wigman (54) en zijn zoon Tim (19) uit Zwijndrecht zouden woensdag in ongeveer 2,5 uur naar Portugal vliegen. Maar file én een verkeerde afslag 's morgens gooiden roet in het eten. Dus karden ze in één ruk door naar Porto. Want zo'n wedstrijd mag je natuurlijk niet missen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (23%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (14%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (64%)
5015 stemmen