Volledig scherm
Opa Hekkie (Jaap van Dok) bij Boxing ‘82 in de Rotterdamse Afrikaanderwijk. © German Villafane

Opa Hekkie leeft voort in voorstelling Loes Luca

VIDEODe zaterdag overleden Rotterdamse bokstrainer Jaap van Dok, beter bekend als ‘Opa Hekkie’, keert terug in de kerstvoorstelling die Loes Luca speelt in Theater Walhalla.

Luca en scenarioschrijver Jeremy Baker spraken Van Dok vorige maand nog. ,,We maken een voorstelling over Katendrecht in 1964. Omdat er een uitsmijter in voorkomt, hebben we hem geïnterviewd. Hij heeft zelf als uitsmijter gewerkt bij Walhalla, toen dat nog een nachtclub was. De voorstelling gaat niet over hem, maar we gebruiken wel dingen die hij heeft verteld”, zegt Baker. 

Het stuk Tante Benny heb een Kutkerst is een ‘ruw en rauw’ stuk, vertelt Baker. ,,Maar wel met een hart. Het beeld dat wij hebben gekregen van Katendrecht van toen is dat het een gezellige buurt was, waar mensen niet zo veel last van elkaar hadden. Jaap van Dok heeft ons vooral veel verteld over de couleur locale.

Hij vertelde dat er elke avond wel een matpartij was ergens. En over hoe mensen werden opgelicht met wisseltrucs. Het was een pittige man, maar wel aardig. Ik denk wel dat hij vroeger geen liefje is geweest.” De voorstelling, een komedie, is niet geschikt voor de hele familie, waarschuwt Baker met een lachje. ,,Het woord ‘kut’ komt er nogal veel in voor.”

‘Opa Hekkie’ (90) werd zaterdag dood in zijn woning gevonden. De bokstrainer werd een bekende Nederlander toen Viceland vorig jaar een serie uitzond over boksschool Boxing ‘82. 

Bekijk hier de video ter ere van Opa Hekkie's 90ste verjaardag. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.  

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (22%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (78%)
8016 stemmen