De vermoorde Kuut werd gevonden in de duinen van Hoek van Holland.
Volledig scherm
De vermoorde Kuut werd gevonden in de duinen van Hoek van Holland. © Roel Dijkstra

Openbaar Ministerie in hoger beroep tegen vrijspraak ‘Tattookillers’

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft beroep aangetekend tegen de vrijspraak van de ‘Tattookillers’ die ervan worden verdacht Enschedeër Onno Kuut (30) te hebben vermoord. De Schiedamse broers Cor (36) en Brian P. (32) en hun medeverdachten uit Leerdam Henk S. (45) en Evert S. (39) werden twee weken geleden vrijgesproken, waar het OM een levenslange gevangenisstraf tegen de vier had geëist.

Advocaat Sander Janssen.
Volledig scherm
Advocaat Sander Janssen. © Jan de Groen

In de zaak rond de martelmoord werd tien jaar onderzoek gedaan naar de groep mannen, die hun bijnaam danken aan de grote tattoos die ze dragen. De rechtbank oordeelde bij de uitspraak dat er veel aanwijzingen zijn voor betrokkenheid van de vier verdachten bij de gruweldaad, maar dat hard bewijs ontbreekt. 

Advocaat Sander Janssen, die verdachte Jeroen S. verdedigt, zegt het OM een bericht te hebben gestuurd waarin hij aangeeft erg geïnteresseerd te zijn in de onderbouwing van het beroepsschrift waarmee ze in appèl gaat. ,,Want er is geen spaan heel gebleven van het scenario waarmee het OM is gekomen’’, reageert de Rotterdamse advocaat. ,,En terecht ook, want er klopt helemaal niks van.’’

Voor het motief achter de gruwelijke moord bestaan verschillende scenario’s. Kuut zou betrokken zijn geweest bij een liquidatie waarbij per ongeluk een tweede slachtoffer viel en zou dat met zijn leven hebben moeten bekopen. In een andere versie zou een financieel conflict met Enschedeër Michel B., oprichter van de verboden motorclub Satudarah, hem het leven hebben gekost. Ook gaat het verhaal dat Kuut enkele tienduizenden euro’s van de gebroeders P. zou hebben gestolen.

Paling

Vier weken geleden maakte het OM bekend dat Cor P., in criminele kringen bekend als de Paling, niet meer te traceren was. Hij bleek zijn enkelband te hebben doorgeknipt en te zijn verdwenen. Cor P. werd op de lijst van meestgezochte criminelen gezet, maar werd daar na het vonnis van de rechtbank direct weer af gehaald. ,,Hij wordt nog wel gezocht voor het overtreden van de bijzondere voorwaarden die hem in een andere zaak zijn opgelegd, maar niet actief’’, reageerde een woordvoerder van het OM. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam