Volledig scherm
Tramhalte Beurs ligt er vanaf maandag twee weken uit vanwege werk aan de Coolsingel. © Jan de Groen

Opgelet: twee weken geen trams op Beurs

Tramreizigers in het centrum van Rotterdam moeten even opletten: vanaf maandag ligt tramhalte Beurs er twee weken uit. Deze stop op de Coolsingel is een van de drukste haltes in de stad.

Ook rijden er vanaf maandag tot en met zondag 10 maart geen trams naar Blaak, Lijnbaan en Leuvehaven. Alle lijnen die normaal via Beurs rijden, worden omgeleid. Het gaat om de trams 7, 8, 12, 20, 21, 23, 24 en 25.

De omleiding heeft alles te maken met het werk aan de Coolsingel, Schiedamsedijk en Blaak. Vanaf maandag wordt er hard gewerkt rondom de tramhalte Beurs. ,,De rijbanen worden daar anders gelegd en daarvoor moeten onze masten worden verplaatst’’, verduidelijkt RET-woordvoerder Rolf Harbers. ,,Er wordt dan 24 uur per dag doorgewerkt. Nu al wordt het asfalt tussen de tramrails verwijderd. We rijden tot het laatste door om de overlast voor reizigers tot een minimum te beperken.’’

Het werk valt midden in de voorjaarsvakantie. Twee grote attracties - Spido en Markthal - zijn dan niet per tram bereikbaar. De RET-woordvoerder: ,,Bij de Markthal stoppen ook de metro en de trein, voor de Spido moet je een stukje lopen vanaf metrohalte Leuvehaven.’’

Bijna alle trams rijden vanaf maandag via het Vasteland, Eendrachtsplein en de Mauritsweg. De lijnen 21 en 24 nemen de noordelijke route via de Goudsesingel en tram 7 rijdt alleen tussen Woudestein en het Centraal Station in plaats van naar het Willemsplein bij de Spido.

Feyenoord-Ajax

De RET adviseert reizigers de metro te pakken als ze naar de Coolsingel willen. Ook supporters van Feyenoord die volgende week woensdag 27 februari met de tram naar de halve bekerfinale Feyenoord-Ajax willen en normaal op Beurs opstappen, worden aangeraden met de metro door te rijden naar Wilhelminaplein. Daar staan de Feyenoordtrams klaar om naar de Kuip te reizen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam